Cellulose-isolatie als geluidsisolatie

Cellulose-isolatie is dé oplossing voor het eenvoudig isoleren van houten vloeren tegen geluidsoverlast. Houten verdiepingsvloeren in met name jaren ’30 woningen zijn de oorzaak van veel geluidshinder. Cellulose-isolatie bestaat uit biobased papiervlokken en is door de inblaastechniek de eenvoudigste oplossing voor het verbeteren van de geluidsisolatie van vloeren, plafonds en muren.

Wesselink Isolatie is een betrokken familiebedrijf en specialist in het verwerken van cellulose-isolatie. Wij adviseren u graag en voeren de werkzaamheden met zorg uit. Cellulose-isolatie is een natuurlijk product en kan worden aangebracht via de vloer of het plafond, zonder dat hiervoor een complete verbouwing nodig is.

Vraag een vrijblijvende offerte aan »

Voordelen van cellulose-isolatie

  • Dempt het klankkasteffect bij houten verdiepingsvloeren.
  • Kleine ingreep met een groot resultaat.
  • Naadloze isolatie door inblaastechniek; omsluit leidingen en obstakels
  • Isoleert twee kanten op; zowel thermisch als akoestisch.
  • Duurzaam, ecologisch en natuurvriendelijk.

Uw vloer of plafond isoleren

Cellulose vlokken worden onder hoge druk naadloos ingeblazen via gaten in uw vloer of via het plafond aan de onderzijde. De gaten worden daarna gedicht met een kurk en kunnen indien nodig afgewerkt worden. Hierdoor hoeft de vloer of het plafond niet gedemonteerd te worden en is er dus geen verbouwing nodig.

Cellulose vlokken worden ingeblazen met speciale inblaasapparatuur, zodat er een homogene isolatielaag ontstaat met hoge densiteit. Vanuit onze cellulose inblaas wagen worden de papiervlokken via een slang naar uw woning getransporteerd. Doordat de bouwapparatuur buiten staat, kan de inrichting van uw kamer grotendeels blijven staan gedurende de werkzaamheden.

Het inblazen van cellulose-isolatie zorgt al snel voor een isolatieverbetering van tussen de 7 en 11 decibel (dB). De bestaande constructie en de reeds aangebrachte oplossingen bepalen het uiteindelijke resultaat van de verbetering.

Prijzen zijn afhankelijk van oppervlakte en dikte. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw situatie.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Door onderstaand formulier in te vullen, vraagt u eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte bij ons aan.
Er wordt na het invullen zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Uw gegevens
Hoe wij met uw gegevens omgaan

Wat is cellulose-isolatie?

Cellulose-isolatie is een natuurlijke, ecologische en biobased oplossing: cellulose-vezels worden geproduceerd uit gerecycled krantenpapier. Toegevoegde minerale zouten (boraat zouten) beschermen tegen ongedierte, schimmels en verrotting en zorgen voor brandwering. Cellulose-isolatie is een internationaal beproefde en natuurlijke isolatieoplossing voor geluidsoverlast en daarnaast het thermisch isoleren van woningen. Het is dan ook een goed en ecologisch alternatief voor glaswol en steenwol. Weer weten? Bekijk de antwoorden op veel gestelde vragen over cellulose-isolatie of neem contact met ons op voor advies.

Wesselink Isolatie werkt o.a. met de beste kwaliteit cellulose isolatie van Isofloc en ISOPROC iQ3 en is een gecertificeerde vlokken isolatie verwerker.

isofloc cellulose isolatie  Gercertificeerde verwerken van ISOPROC iQ3 cellulose-isolatie

Waarom Wesselink Isolatie?

Wesselink Isolatie is specialist in het verwerken van vlokken isolatie en werkt met gecertificeerde vakmensen en geavanceerde apparatuur. Zo kunnen wij uw vloer of plafond isoleren zonder dat dit voor u een hele verbouwing is. De speciale inblaastechniek in combinatie met een zeer hoge densiteit cellulose en onze ruime ervaring, zorgen voor het beste resultaat.

Cellulose-isolatie in vloer of plafond, isoleren van vloer en plafond tegen geluidsoverlast en warme verlies.

Cellulose isoleert ook thermisch

Cellulose-isolatie isoleert ook thermisch. Door uw plafond te isoleren met cellulose vlokken blijft warmte in de desbetreffende woonlaag. Doordat de warmte niet kan wegvloeien via het plafond voorkomt u onnodig energieverbruik bij een etagewoning of een eengezinswoning. Zo stookt u niet voor uw bovenburen of verwarmd u niet onnodig uw slaapkamers. U voorkomt zo hoog energieverbruik en bespaart op uw stookkosten.

Weg met ongedierteCellulose vlokken zijn ongediert-bestendig (muizen) door het gebruik van boraat zouten.

Cellulose-isolatie bestaat uit een uniek mengsel van gerecycled papier en mineralen zouten. De zouten zorgen ervoor dat ongedierte zoals muizen niets van het materiaal moeten hebben. Plafonds en vloeren gevuld met cellulose-isolatie zijn dan ook ongedierte-vrij.

Wat klanten van ons vinden

Wij kunnen vertellen wie we zijn, maar we laten liever onze opdrachtgevers aan het woord via klantenvertellen.nl. Bekijk ook de projecten waar wij eerder een oplossing hebben geleverd.


Een greep uit onze cellulose projecten:

Amstel

Amsterdam

Wesselink Isolatie isoleert aan de Amstel in Amsterdam een...

Lees meer »

oktober 2019

Tesselschadestraat

Amsterdam

Wonen in oud pand in Amsterdam, dichtbij het centrum én met een mooi...

Lees meer »

augustus 2019

Oudegracht

Utrecht

Aan de Oudegracht in Utrecht is een renovatie gaande. Wesselink...

Lees meer »

juli 2019

Zagerij

Werkendam

Aan de Zagerij in Werkendam is de verbouwing gaande van een prachtig...

Lees meer »

april 2019

Weesperzijde

Amsterdam

Oók aan de Weesperzijde in Amsterdam zocht een horecaondernemer naar...

Lees meer »

maart 2019

Bilderdijkstraat

Amsterdam

Geluidsisolatie van een horecapand is belangrijk. Zeker als het pand...

Lees meer »

maart 2019

Boezelaarlaan

Den Haag

Bij de restauratie van een bacula-plafond in een monumentaal pand aan...

Lees meer »

februari 2019

Oranjestraat

Moerkapelle

Voor deze opdrachtgever isoleert Wesselink Isolatie de...

Lees meer »

januari 2019