Houtvezel isolatie

Houtvezel isolatie is een biobased isolatiemateriaal dat al jaren wordt toegepast in tal van toepassingsgebieden. Houtvezel isolatie is te gebruiken voor uw daken, wanden, gevels en vloeren en is door zijn veelzijdigheid het natuurvriendelijke, ecologische en duurzame alternatief voor reguliere isolatiematerialen als steen- en glaswol. Door de dampopen en vochtregulerend eigenschappen zorgt dit materiaal voor een gezond binnenklimaat.

Wesselink Isolatie levert en monteert houtvezel isolatie in vaste plaatvorm en in de vorm van inblaas-isolatie. Wij werken daarom samen met de topmerken Steico en Homatherm. Beide leveranciers staan garant voor kwaliteit en duurzaamheid.

Vraag een vrijblijvende offerte aan »

Voordelen van houtvezel

 • Isolatie zonder naden en kieren: een homogene isolatielaag.
 • Uitstekende isolatie tegen zowel kou (winter) als hitte (zomer).
 • Zeer dampopen en vochtregulerend, hierdoor een gezonder binnenklimaat.
 • Goede geluidsisolerende werking.
 • Natuurvriendelijk en ecologisch alternatief voor glas= en steenwol.

Wat is houtvezelisolatie?

Houtvezel isolatie bestaat uit houtvezels die in losse inblaasbare vorm, of in vaste plaatvorm kunnen worden gebruikt voor verschillende isolatiedoeleinden. Het is een zeer milieuvriendelijk isolatiemateriaal en samen met het vergelijkbare cellulose-isolatie het beste alternatief voor glas- en steenwol.

Geluidsisolatie en thermische isolatie

Door de unieke vezelstructuur van houtvezel isolatie is het materiaal niet alleen effectief in het isoleren van warme, het heeft ook een dempende werking op geluid. Hierdoor wordt het materiaal ook als geluidsisolatie gebruikt. Bij het isoleren van een houten verdiepingsvloer in een jaren ’30 woning of een houten dakconstructie komende beide kwaliteiten goed van pas; warmte blijft in de woning en geluid van buren of de omgeving blijft buiten.

Is houtvezelisolatie iets voor u?

 • U hecht waarde aan een natuurvriendelijke isolatie oplossing.
 • U wilt een gezond binnenklimaat door een dampopen en vochtregulerende isolatie oplossing.

Houtvezel isolatie

Vrijblijvende offerte aanvragen

Door onderstaand formulier in te vullen, vraagt u eenvoudig en snel online een offerte bij ons aan.
Er wordt na het invullen zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

  Uw gegevens
  Hoe wij met uw gegevens omgaan


  Houtvezelisolatie online bestellen

  Zelf ecologisch isoleren

  Wist u dat wij een eigen Groothandel webshop hebben met een groot aanbod aan ecologische isolatieproducten? Zo kunt u zelf ook met de beste isolatiematerialen aan de slag. Ook voor deskundig productadvies kunt u bij ons terecht.

  Ga na de Groothandel webshop »