Glas- en steenwol schadelijk

Het isoleren van bestaande woningen kan gevaar opleveren voor de gezondheid van bewoners en werknemers. Het gebruik van glaswol, steenwol en purschuim kan leiden tot huid- en longaandoeningen. Daar wordt onvoldoende rekening mee gehouden. Dat schrijven acht vooraanstaande longartsen en vergiftigingsdeskundigen in een brief aan minister Blok van Wonen.

Woonakkoord Aanleiding voor hun brief is het Woonakkoord dat eerder dit jaar is gesloten. Daarin is afgesproken dat er 150 miljoen euro beschikbaar komt voor het isoleren van bestaande woningen. De artsen vragen de minister rekening te houden met de gezondheidsrisico’s.

Ze schrijven: “Alle mogelijke effecten op de gezondheid overziende is het de vraag of na-isolatie op grote schaal uiteindelijk een positief effect oplevert voor onze samenleving”.

Longfibrose Inademing van glas- en steenwolvezels kan leiden tot longfibrose, een chronische en niet te genezen aandoening die gepaard gaat met ademnood. Purschuim geeft mogelijk klachten aan de bovenste luchtwegen, ogen en huid. De deskundigen willen dat Blok objectieve voorlichting geeft over de nadelige effecten van het stimuleren van extra isolatie in bestaande woningen. Ze bieden aan daarbij te helpen.

Het NCRV-programma Altijd Wat besteedt vanavond aandacht aan de brief.
(Bron: Website NOS.nl, 3 september 2013)


Wist u dat cellulose-isolatie ook een goede duurzame oplossing is om uw huis te isoleren. Kijk verder op onze site voor meer informatie over dit zeer milieuvriendelijke en gezonde isolatiemateriaal. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met Wesselink Isolatie. Wij staan u graag te woord en helpen u bij het maken van keuzes.

Tags bij dit artikel:Over Wesselink Isolatie

Wesselink Isolatie is gespecialiseerd in geluidsisolatie en thermische isolatie. Wij werken voor particulieren, aannemers en professionele opdrachtgevers en gebruiken waar mogelijk milieuvriendelijke materialen. Wesselink Isolatie is een jong, betrokken en slagvaardig bedrijf. Onze missie is om op een eerlijke, open manier uw woon- en isolatiewensen te realiseren.

Categoriën

Tags

AmsterdamBehandelkamersBespaarfondsBesparingBioBodemisolatieBrochureBTWBusCellulose Isolatiecirculair isolerenDakisolatieDen HaagEnergiebespaarfondsEnergielabelsEnergieneutraalgeluidGeluidlabelGeluidshinderGeluidsisolatieGevelisolatieGlaswolGratishoutvezelisolatieHuisartsenIsoflocIsolatieIsolerenKortingmuurisolatieMuziekstudioNieuwsPraktijkruimtesPrivacyPurschuimsamenwerkenSchelpen isolatieSchipholSteenwolSubsidieThermische IsolatieVloerisolatie