Woning verduurzamen betekent korting op hypotheek

Goed isoleren zorgt voor korting op hypotheek

Huiseigenaren of kopers van duurzame woningen, krijgen bij Triodos Bank tijdelijk een extra rentekorting op de hypotheek. Zo wil Triodos Bank de verduurzaming van de woningmarkt stimuleren.

Energielabel A en hoger
Woningen met energielabel A zijn zeer energiezuinig. Maar inmiddels worden er ook veel woningen gebouwd of verbouwd die nóg energiezuiniger zijn. Om de bouw of verbouw van woningen met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,39 of lager te stimuleren, krijgen huiseigenaren extra korting op het rentetarief.

Wat houdt de korting in?
Het standaard rentetarief van Triodos Bank geldt voor woningen met energielabel A. Is het huis energiezuiniger, wordt de hypotheek lager. Bij een EPC van 0,39 of lager, bedraagt de korting op de actuele rente 0,1%. Bij een EPC van 0,19% of lager, bedraagt de korting op de actuele rente 0,2%.

Natuurlijk isoleren zorgt voor lage EPC
De Energie Prestatie Coëfficiënt van een woning drukt de energetische prestatie van een woning uit. Hoe lager de EPC, des te energiezuiniger de woning. Dit is te bereiken met goede isolatie, installatie en ventilatie. Uw woning isoleren met natuurlijke materialen kan dus – juist op dit moment –  goed uitpakken; natuurlijk isolatiemateriaal ademt. Ook levert een energiebesparing een kostenbesparing op.

Specialist in milieuvriendelijk isoleren
Wesselink Isolatie is specialist op het gebied van thermische isolatie. Met zoveel mogelijk natuurlijke isolatiematerialen, draagt Wesselink Isolatie bij aan een ademende, goed geïsoleerde woning. Wesselink Isolatie is een goede samenwerkingspartner voor aannemers en projectontwikkelaars. Wilt u informatie over wat Wesselink Isolatie voor u kan betekenen? Neem dan contact op.

Bron: Triodos Bank

 

Tags bij dit artikel:Over Wesselink Isolatie

Wesselink Isolatie is gespecialiseerd in geluidsisolatie en thermische isolatie. Wij werken voor particulieren, aannemers en professionele opdrachtgevers en gebruiken waar mogelijk milieuvriendelijke materialen. Wesselink Isolatie is een jong, betrokken en slagvaardig bedrijf. Onze missie is om op een eerlijke, open manier uw woon- en isolatiewensen te realiseren.

Categoriën

Tags

AmsterdamBehandelkamersBespaarfondsBesparingBioBodemisolatieBrochureBTWBusCellulose Isolatiecirculair isolerenDakisolatieDen HaagEnergiebespaarfondsEnergielabelsEnergieneutraalgeluidGeluidlabelGeluidshinderGeluidsisolatieGevelisolatieGlaswolGratishoutvezelisolatieHuisartsenIsoflocIsolatieIsolerenKortingmuurisolatieMuziekstudioNieuwsPraktijkruimtesPrivacyPurschuimsamenwerkenSchelpen isolatieSchipholSteenwolSubsidieThermische IsolatieVloerisolatie