Een vliegtuig vliegt laag over woningen rond Schiphol ANP

Goede geluidsisolatie nodig rond Schiphol

Bij de koop van een nieuwe woning nabij Schiphol, tekenen bewoners ‘voor’ geluidsoverlast van het vliegveld.

In de toekomst worden 4500 nieuwe woningen gebouwd rond Schiphol. Ook direct in het verlengde van de start- en landingsbanen, waaronder in het gebied pal onder de Buitenveldertbaan. Eerder was dat niet toegestaan. Maar door de woningnood is besloten hiervan af te wijken. Op de plaats van de nieuwe woningen zijn nu nog veel ongebruikte weilanden, panden en kassen.

Gemeenten, provincies, KLM en Schiphol en staatssecretaris Sharon Dijksma hebben afspraken gemaakt om de nieuwe bewoners vooraf te informeren over de geluidsoverlast. Zo wordt de geluidsoverlast onder meer opgenomen in het koopcontract via een kettingbeding. In het kettingbeding staan harde afspraken tussen de koper en verkoper.

Bewoners van nieuwbouwwoningen rond het vliegveld tekenen dus voor vliegtuigherrie.

In de omgeving maakt men zich zorgen. Niet alleen over de geluidsoverlast maar ook over de veiligheid. “Je moet niet pal onder de uitvliegroutes bouwen. De bouw van woningen in de Bloemendalerpolder bij Weesp was al een fout. Die komen ook precies onder een route te liggen”, aldus Kees van Ojik.

Rust in huis met geluidsisolatie

De koers van de vliegtuigen kunnen we niet veranderen. Maar Wesselink Isolatie is wél specialist in geluidsisolatie. Wist u bijvoorbeeld dat goede dakisolatie en gevelisolatie enorm helpt tegen het terugdringen van omgevingsgeluid zoals vliegtuigen? Daarnaast isoleren we muren, vloeren en plafonds en zorgen we zo voor een rustig en comfortabel huis. Vloeren kunnen worden geïsoleerd met een zwevende dekvloer. Een vrijdragend akoestisch plafond isoleert een plafond bij zware geluidsoverlast. Plafonds en vloeren kunnen ook worden ingeblazen met cellulose. Hiervoor is geen verbouwing nodig. Het isoleren van een muur kan met akoestische voorzetwand. Dit is een tweede, goed geïsoleerde muur die tegen een bestaande muur wordt geplaatst. Welke isolatie heeft u nodig? We denken graag met u mee! OF Neem contact met ons op.

Bron: NRC.nl

Tags bij dit artikel:Over Wesselink Isolatie

Wesselink Isolatie is gespecialiseerd in geluidsisolatie en thermische isolatie. Wij werken voor particulieren, aannemers en professionele opdrachtgevers en gebruiken waar mogelijk milieuvriendelijke materialen. Wesselink Isolatie is een jong, betrokken en slagvaardig bedrijf. Onze missie is om op een eerlijke, open manier uw woon- en isolatiewensen te realiseren.

Categoriën

Tags

AmsterdamBehandelkamersBespaarfondsBesparingBioBodemisolatieBrochureBTWBusCellulose Isolatiecirculair isolerenDakisolatieDen HaagEnergiebespaarfondsEnergielabelsEnergieneutraalgeluidGeluidlabelGeluidshinderGeluidsisolatieGevelisolatieGlaswolGratishoutvezelisolatieHuisartsenIsoflocIsolatieIsolerenKortingmuurisolatieMuziekstudioNieuwsPraktijkruimtesPrivacyPurschuimsamenwerkenSchelpen isolatieSchipholSteenwolSubsidieThermische IsolatieVloerisolatie