Uitgelicht project 2 onder 2 kaswoning Amsterdam-Noord met cellulose-isolatie

Uitgelicht project: energiezuinige 2 onder 1 kaswoning in Amsterdam-Noord

In Amsterdam-Noord raakte Wesselink Isolatie betrokken bij een erg bijzonder en innovatief bouwproject: een 2 onder 1 kaswoning. Zoals de naam doet vermoeden gaat het om twee woningen die zich in een glazen kas bevinden. Het doel van de eigenaren was om zeer energiezuinig en zelfs energie opwekkende woning te creëren vol licht, lucht en een gezond leefklimaat. Na 10 jaar conceptontwikkeling hebben architect Thomas Dill en constructeur & ontwerper Gerald Lindner hun ideale woning weten neer te zetten.

Thomas: “In het voor- en najaar, nu, is het in de kas warmer dan buiten. Dat is heerlijk, dat wil je. Het glas vormt een warmteschil rond je woning. Je verwarming hoeft veel minder vaak aan. Dat scheelt zo’n 36% aan energiekosten”.

Zonnecellen en vacuümbuizen wekken energie op in de kas. Dit wordt tijdelijk opgeslagen in een korte termijn buffervat van 500 liter. Voor de koudere maanden van het jaar wordt gebruik gemaakt van een langer termijn buffervat en een water-warmtepomp. Samen met de glazen kas en goede isolatie wordt zo het energieverbruik geminimaliseerd.

Cellulose-isolatie

In de tussenwanden van de woningen en de gevel is gebruik gemaakt van cellulose-isolatie. Dit is door Wesselink Isolatie geleverd en aangebracht. Cellulose-isolatie is een innovatief en ecologisch isolatiemateriaal dat gefabriceerd wordt uit gerecycled krantenpapier. Het heeft een zeer goed isolerende vermogen zowel op het gebied van warmte als geluid. Door toevoeging van mineralen zouten worden de papiervlokken brand- en ongedierte bestendig. In combinatie met de kas kon met cellulose als gevelisolatie een hoge RC-waarde van ca. 6 behaald worden.

Thomas over Wesselink Isolatie:
“In Nederland is het soms lastig om innovatieve kennis en expertise te vinden, maar zij laten zien dat er iets verandert. Ze gaan voor de goede zaak en zien er gezonde business in. Ik kan ze aan iedereen aanbevelen”.

Wij zijn OM!

De eigenaren Thomas en Gerald zijn onderdeel van het initiatief OM!. Samen met 23 woningeigenaren en hun buren wordt kennis gedeeld voor duurzame bouwprojecten in heel Nederland. Meer weten over dit duurzame bouwproject? Kijk op de website van OM! voor een volledige projectomschrijving en andere innovatieve projecten.

Bron: OM!

Tags bij dit artikel:Over Wesselink Isolatie

Wesselink Isolatie is gespecialiseerd in geluidsisolatie en thermische isolatie. Wij werken voor particulieren, aannemers en professionele opdrachtgevers en gebruiken waar mogelijk milieuvriendelijke materialen. Wesselink Isolatie is een jong, betrokken en slagvaardig bedrijf. Onze missie is om op een eerlijke, open manier uw woon- en isolatiewensen te realiseren.

Categoriën

Tags

AmsterdamBehandelkamersBespaarfondsBesparingBioBodemisolatieBrochureBTWBusCellulose Isolatiecirculair isolerenDakisolatieDen HaagEnergiebespaarfondsEnergielabelsEnergieneutraalgeluidGeluidlabelGeluidshinderGeluidsisolatieGevelisolatieGlaswolGratishoutvezelisolatieHuisartsenIsoflocIsolatieIsolerenKortingmuurisolatieMuziekstudioNieuwsPraktijkruimtesPrivacyPurschuimSchelpen isolatieSchipholSteenwolSubsidieThermische IsolatieVloerisolatie