NSG Geluidskeurmerk en certificaat Unifloor

Unifloor ontvangt als eerste nieuw NSG Geluidkeurmerk ondervloeren

De Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) introduceert een keurmerk voor geluidsreducerende ondervloeren met de naam NSG Geluidkeurmerk. Dit keurmerk is gekoppeld aan een bijbehorend certificaat. Unifloor ontvangt als eerste ondervloeren fabrikant het NSG Geluidkeurmerk en certificaat voor maar liefst 29 ondervloerproducten. Ook producten als Soundkiller en SoundEx vallen hier onder.

Het NSG Geluidkeurmerk moet consumenten duidelijkheid geven over de te verwachten prestaties van een ondervloer. Alleen producten die voldoen aan ΔLlin 10 dB contactgeluidreductie volgens NEN-EN-ISO 10140-3:2010 en de nieuwe minimale kwaliteitseisen die omschreven staan in de EPLF Norm – CEN TS 16354 (EPLF = European Producers of Laminate Flooring) komen in aanmerking voor het NSG keurmerk en certificaat.

Aan eigenaren van appartementen worden vaak eisen gesteld wat betreft geluidsreducerende ondervloeren. Hierover bestaan vaak veel misverstanden. Aan verpakkingen van producten is vaak onduidelijk te zien wat de genoemde cijfers in de praktijk betekenen. De bouwvloer kan namelijk uit verschillende klassen beton bestaan of zelfs van hout zijn.

Het NSG geluidkeurmerk laat duidelijk zien op welke ondergrond en met welke afwerkvloer een gecertificeerde ondervloer is getest. Hierdoor is direct zichtbaar of het gekozen product geschikt is voor de situaties waarin deze toegepast gaat worden en wat men kan verwachten op het gebied van geluidreductie.

Bron: Unifloor & NSGOver Wesselink Isolatie

Wesselink Isolatie is gespecialiseerd in geluidsisolatie en thermische isolatie. Wij werken voor particulieren, aannemers en professionele opdrachtgevers en gebruiken waar mogelijk milieuvriendelijke materialen. Wesselink Isolatie is een jong, betrokken en slagvaardig bedrijf. Onze missie is om op een eerlijke, open manier uw woon- en isolatiewensen te realiseren.

Categoriën

Tags

AmsterdamBehandelkamersBespaarfondsBesparingBioBodemisolatieBrochureBTWBusCellulose Isolatiecirculair isolerenDakisolatieDen HaagEnergiebespaarfondsEnergielabelsEnergieneutraalgeluidGeluidlabelGeluidshinderGeluidsisolatieGevelisolatieGlaswolGratishoutvezelisolatieHuisartsenIsoflocIsolatieIsolerenKortingmuurisolatieMuziekstudioNieuwsPraktijkruimtesPrivacyPurschuimsamenwerkenSchelpen isolatieSchipholSteenwolSubsidieThermische IsolatieVloerisolatie