Foto's van sneeuwkristallen, rond 1902 gemaakt door Wilson Bentley, Jericho, Vermont. Uit Studies among the Snow Crystals. Annual Summary of the Monthly Weather Review for 1902.

Witte kerst? Isoleren maar!

Het is bijna Kerst. Als Wesselink Isolatie hopen we op een witte.
Niet alleen voor de gezelligheid, maar het is ook heel praktisch. Niet als je ergens heen moet; boodschappen doen, werken, doe dat maar als het weer dooit. Maar sneeuw isoleert heel goed. Dit komt door de vele lucht die in de sneeuw aanwezig is. Zo heb je tijdens een witte Kerst dus eigenlijk gratis dakisolatie en een comfortabeler huis.

Een witte Kerst? Isoleren maar!

Het is bijna kerst. Deze bijzondere dagen zijn echt compleet als er een lekker dik pak sneeuw ligt. Om u alvast in de kerststemming te brengen; een paar wetenswaardigheden over dit fijne verschijnsel.

Wat is sneeuw?

Sneeuw bestaat uit sneeuwkristallen. Een kristal is een mineraal, net als diamant en zout. Het begint met een stofdeeltje vulkanische as of een buitenaards partikeltje. Onder invloed van vochtigheid, temperatuur en wind, vormt zich een kristal rond het deeltje. In het beginstadium zijn alle sneeuwkristallen gelijk. Later ontwikkelen ze zich tot verschillende vormen. Wel zijn alle sneeuwkristallen zespuntig.

Thermische isolatie

Een gemiddelde sneeuwvlok – die bestaat uit meerdere sneeuwkristallen – bevat 180 miljard watermoleculen. Ondanks dat bestaat sneeuw voor 90-95 % uit lucht. Hierdoor is het een perfecte thermische isolatie. Dat is bijvoorbeeld de reden dat schaatsliefhebbers geen sneeuw op het ijs willen. Dan vriest het het ijs minder hard aan. Het verklaart ook waarom mensen huizen of sneeuwhutten bouwen van sneeuw. De iglo beschermt onder andere de Inuit tegen kou.

Geluidsisolatie

Verse sneeuw absorbeert geluidsgolven in de in de sneeuw aanwezig lucht. Daarom is het zo stil als het net heeft gesneeuwd. Als de sneeuw hard wordt, weerkaatst het juist het geluid.

Seizoensbestendig en duurzaam isoleren

De kans op een witte kerst is aanwezig, maar wel klein. Ook hebben we in Nederland te maken met maar liefst drie warmere seizoenen. Om uw huis te isoleren, kunt u daarom beter kiezen voor materiaal dat het hele jaar door goed isoleert. Wesselink Isolatie denkt met u mee voor de best passende geluids- of thermische isolatie. Denk hierbij ook aan duurzame, milieuvriendelijke oplossingen. Kijk op onze website voor de mogelijkheden of neem contact met ons op.

Wesselink Isolatie wenst u fijne feestdagen, een warme Kerst en een mooi 2018!

Bron: AD.nl

Tags bij dit artikel:Over Wesselink Isolatie

Wesselink Isolatie is gespecialiseerd in geluidsisolatie en thermische isolatie. Wij werken voor particulieren, aannemers en professionele opdrachtgevers en gebruiken waar mogelijk milieuvriendelijke materialen. Wesselink Isolatie is een jong, betrokken en slagvaardig bedrijf. Onze missie is om op een eerlijke, open manier uw woon- en isolatiewensen te realiseren.

Categoriƫn

Tags

AmsterdamBehandelkamersBespaarfondsBesparingBioBodemisolatieBrochureBTWBusCellulose Isolatiecirculair isolerenDakisolatieDen HaagEnergiebespaarfondsEnergielabelsEnergieneutraalgeluidGeluidlabelGeluidshinderGeluidsisolatieGevelisolatieGlaswolGratishoutvezelisolatieHuisartsenIsoflocIsolatieIsolerenKortingmuurisolatieMuziekstudioNieuwsPraktijkruimtesPrivacyPurschuimsamenwerkenSchelpen isolatieSchipholSteenwolSubsidieThermische IsolatieVloerisolatie