Dakisolatie met cellulose-isolatie Groenburgwal Amsterdam, onovertroffen faseverschuiving waardoor koele zomers

Project: Groenburgwal

  • mei 2017 |

    Amsterdam

Via een ongeïsoleerd dak gaat tot 30% van de warmte in huis verloren. Goede dakisolatie is dus erg belangrijk. Aan de Groenburgwal in Amsterdam isoleerden we het dak van een herenhuis met cellulose-isolatie. Tegen de balken van het dak plaatsen we een intelligente damprem, waarna tussen de damprem en het dak cellulose vezels werden geblazen. Deze compacte isolatielaag heeft bij een dikte van 20 cm al een R-waarde van 5. Daarnaast staat cellulose-isolatie bekend om de hoge faseverschuiving. Dit is de tijd die het kost voordat temperatuur door het materiaal heen dringt, zoals de hete zomerzon. Met een faseverschuiving van 9 uur bij cellulose-isolatie is het materiaal ideaal voor het isoleren van zolderverdiepingen die als woonlaag worden gebruikt. De warme zon dingt namelijk tot 9 uur niet door de isolatielaag heen waardoor het de hele zomerdag koel blijft.

Cellulose-isolatie is een ecologisch isolatiemateriaal dat gemaakt wordt uit gerecycled papier. Toegevoegde boraat zouten maken het materiaal erg brandveilig en bestand tegen schimmels en ongedierte. Doordat cellulose-isolatie een hoog vocht accumulerend vermogen heeft is het een erg geschikt materiaal voor dakisolatie. Mocht het materiaal vochtig worden dan verliest het zij isolerende werking niet. Daarnaast isoleert cellulose-isolatie ook geluid, waardoor geluidsoverlast van de straat sterk afneemt. Bij dit project is voor maximale geluidsisolatie gekozen voor een ontkoppelde binnenwand van een extra zware gipsvezelplaat.

Laat ook uw dak of zolder isoleren en bespaar direct op uw energiekosten. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Vergelijkbare projecten

Kerkdijk

Westbroek

Opnieuw heeft Wesselink Isolatie mogen bijdragen aan de bouw van een...

Lees meer »


Gasthuislaan

Amersfoort

Aan de Gasthuislaan in Amersfoort heeft Wesselink Isolatie opnieuw...

Lees meer »


Oosterwold

Almere

In Oosterwold, Almere isoleert Wesselink Isolatie de gevels van één...

Lees meer »


Westkanaalweg

Ter Aar

Een aannemer die gespecialiseerd is in duurzaam bouwen, levert...

Lees meer »


Gutex Thermofibre Houtvezelisolatie Amsterdam

Kaasjeskruidstraat

Amsterdam

Aan de Kaasjeskruidstraat in Amsterdam Noord wordt een bijzonder huis...

Lees meer »


Werkendam isolatie riet-op-stuc ornamentenplafond cellulose

Zagerij

Werkendam

Aan de Zagerij in Werkendam is de verbouwing gaande van een prachtig...

Lees meer »