Plafondisolatie met cellulose-isolatie Peperstraat Amsterdam

Project: Peperstraat

  • april 2017 |

    Amsterdam

Aan de Peperstraat in Amsterdam isoleerden we het complete plafond van een pas gerenoveerd pand met geluidsisolatie. Als plafondisolatie werd cellulose-isolatie toegepast. Dit alles met het doel om de geluidsisolatie van de verdiepingsvloer te verbeteren.

De woning in kwestie is een klassieke jaren ’30 woning met houten verdiepingsvloeren. Bij woningen tot ongeveer de jaren ’70 werden houten verdiepingsvloeren veelvuldig toegepast. Het is een goedkope vorm van bouwen, maar heeft √©√©n erg groot nadeel: slechte geluidsisolatie. Doordat houten verdiepingsvloeren¬†tussen de balken een loze ruimte hebben van zo’n 20 cm, ontstaat er een klankkast effect. Daarbij hebben de vloeren veel minder massa dan bijvoorbeeld een betonnen vloer, zodat geluiden en trillingen slecht geabsorbeerd worden. Geluidsoverlast is het gevolg.

Door cellulose-isolatie via enkele gaten in het plafond in de houten verdiepingsvloer in te brengen wordt deze compleet gevuld met een dikke isolatielaag. Dit gaat het klankkast effect tegen en verbeterd direct de geluidsisolatie van het plafond. Cellulose vezels bestaan uit gerecycled krantenpapier waar mineralen zouten aan zijn toegevoegd om het brandveilig te maken en bestand tegen schimmels en ongedierte. Daarbij is het materiaal ecologisch en volledig onschadelijk voor mens en milieu. Naast geluidsisolatie werkt cellulose-isolatie ook als warme isolatie. Hierdoor blijf warmte beter op de verdieping hangen en stookt u niet voor de bovenburen of bijvoorbeeld een lege slaapkamer.

Laat ook uw plafond isoleren met cellulose-isolatie en krijg meer rust, privacy en comfort. Bekijk de plafondisolatie-pagina voor al onze oplossingen of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Neem bij vragen gerust contact met ons op of bekijk antwoorden op veel gestelde vragen.

Vergelijkbare projecten

Tasmanstraat

Amsterdam

Aan de Tasmanstraat in Amsterdam isoleert Wesselink Isolatie de...

Lees meer »

augustus 2020

Eerste Helmerstraat

Amsterdam

Aan de Eerste Helmerstraat in Amsterdam isoleert Wesselink Isolatie...

Lees meer »

juli 2020

Wiegerbruinlaan

Hoofddorp

Aan de Wiegerbruinlaan in Hoofddorp isoleert Wesselink Isolatie de...

Lees meer »

juli 2020

Avenue Concordia

Rotterdam

Aan de Avenue Concordia brengt Wesselink Isolatie een zwevende...

Lees meer »

juni 2020

Robert Stolzhof

Hoorn

Aan de Robert Stolzhof in Hoorn verbetert Wesselink Isolatie de...

Lees meer »

juni 2020

Stuyvesantstraat

Den Haag

Aan de Stuyvesantstraat in Den Haag realiseert Wesselink Isolatie een...

Lees meer »

mei 2020