Knauf Supafil Timber Frame

Supafil Timber Frame is een inblaasbare vlokkenisolatie op basis van glaswol dat gefabriceerd wordt door Knauf Insulation. Het materiaal heeft naast thermische isolerende, ook goede geluidsisolerende eigenschappen. In tegenstelling tot reguliere glas- en steenwol isolatiematerialen kan Supafil Timber Frame aangebracht worden in bestaande (houten) bouwdelen zoals verdiepingsvloeren, wanden, daken, spouwen en plafonds via een speciale inblaas-techniek.

Wesselink Isolatie is een erkende en gecertificeerde verwerker van Knauf Supafil Timber Frame. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan als particulier of aannemer.

Vrijblijvende offerte particulieren » Vrijblijvende offerte aannemers »

Wat is Knauf Supafil Timber Frame?

Supafil vlokkenisolatie is een isolatiemateriaal bestaande uit glaswol. Door een vernieuwd productieproces bestaat het materiaal voor 80% uit gerecycled glas, worden er minder chemicaliën toegevoegd. Daarnaast zijn de vezels niet irriterend voor de huid, waardoor het gewoon met de handen aan te raken is. Dit alles maakt Supafil een duurzamer alternatief voor reguliere glas- en steenwol isolatie.

Supafil Timber Frame is een variant van Supafil die met behulp reguliere inblaasmachines te verwerken is in bestaande houten verdiepingsvloeren, plafonds, wanden en spouwen. Ook in nieuwe houtskeletbouw constructies is Supafil Timber Frame een ideaal isolatiemateriaal doordat het een dikke, homogene en zeer brandwerende isolatielaag vormt zonder kieren en naden. Daarnaast voegt het zich naadloos om leidingen en buizen, zodat geen energielek kan ontstaan. Supafil is zowel als thermische isolatie als geluidsisolatie te gebruiken.

Voordelen Supafil Timber Frame

 • Veelzijdig toepasbaar; in zowel houtskeletbouw nieuwbouw wanden en renovatie van plafonds en hellende daken
 • Optimale en volledige vulling, ook rondom installaties
 • Duurzaam product; bestaat voor 80% uit gerecycled glas
 • Brandveilige isolatie, brandklasse A1

Waarom Supafil Timber Frame?

supafil timber frame wol

Hoge isolatiewaarde

Supafil Timber Frame heeft met een labda-waarde van 0,034 een hoge isolatiewaarde. Daarnaast treedt minder energieverlies op doordat de vlokken zich naadloos om leidingen en andere obstakels voegen.

Supafil is gemaakt van 80% gerecycled glas

Gerecycled glas

Supafil is voor 80% vervaardigd uit gerecycled glas. Hierdoor is het product duurzamer dan andere vormen van glas- en steenwol. Daarnaast zijn er geen chemicaliën gebruikt tijdens het productieproces. Ook dit komt de duurzaamheid ten goede.

Supafil Timber Frame toepasbaar in houtskeletbouw en prefab

Veelzijdig

Supafil Timber Frame erg veelzijdig inzetbaar en is geschikt voor het isoleren (zowel thermisch als geluid) van verdiepingsvloeren, wanden, plafonds, binnengevels en daken. Daarbij is het uiterst geschikt voor houtskeletbouw (HSB) en renovatie projecten.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Door onderstaand formulier in te vullen, vraagt u eenvoudig en snel online een offerte bij ons aan.
Er wordt na het invullen zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

  Uw gegevens












  Hoe wij met uw gegevens omgaan


  Technische gegevens Supafil Timber Frame

  Isolatiewaarden Supafil

  Rd (m2K/w)Isolatiedikte (mm)
  2,3580
  3,50120
  5,25180
  6,45220
  7,05240
  8,80300
  10,00340

  Certificaten

  SKG IKOB KOMO certificaat Knauf Supafil     eurofins gold certificaat Knauf Supafil

  SUPAFIL inblaaswol voor spouwmuur toepassingen is KOMO gecertificeerd door SKG-IKOB. Daarnaast heeft SUPAFIL het Eurofins Gold-certificaat, de beste kwaliteitsklasse voor een gezonde binnenlucht.