Dakisolatie

Dakisolatie helpt zeer goed mee aan het isoleren van warmte in uw huis. Daken zijn de grootste verliespost als het gaat om energie, waardoor u de investering snel terugverdient.

Wesselink Isolatie is specialist in het isoleren van bestaande houten dakconstructies met cellulose-isolatie en houtvezel isolatie. Deze isolatiematerialen zijn zeer geschikt om uw houten dakconstructie van binnenuit thermisch te isoleren door de hoge faseverschuiving. Daarbij zijn de materialen biobased en milieuvriendelijk en tegelijkertijd geluiddempend. Kortom, de ideale dakisolatie.
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor advies op maat.

Vraag een vrijblijvende offerte aan »

Voordelen van dakisolatie

 • Dakisolatie verlaagt uw stookkosten.
 • Een prettig binnenklimaat, ook op de hoogste verdieping.
 • Onovertroffen zonwering met cellulose-isolatie.
 • Wij gebruiken waar mogelijk ecologische materialen.

Onze dakisolatie oplossingen

Onze materialen isoleren tegen kou in de winter én hitte in ze zomer door de zeer hoge faseverschuiving. Zo kan ook de verdieping direct onder het dak als slaapkamer worden gebruikt. Daarnaast voorkomt de hoge vochtbufferende en regulerende werking condensproblemen. Dakisolatie geeft meteen resultaat: het verhoogt uw wooncomfort en verlaagd uw energierekening. Wesselink Isolatie werkt met verschillende oplossing voor het isoleren van daken zoals cellulose-isolatie en houtvezel isolatie.Laat u door ons adviseren over de beste oplossing voor uw dak. Bekijk de oplossingen hieronder, vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op.

dakisolatie met celluslose-isolatie en dampremmende folie

Isofloc cellulose-isolatie

Cellulose-isolatie

Cellulose vlokken zijn een ecologische, duurzame en milieuvriendelijke vorm van thermische isolatie die bestaat uit vlokken. Het is één van de beste alternatieven voor glas- en steenwol en heeft een R-waarde van 5 bij een dikte van 20 cm. Cellulose-isolatie kan in bestaande of nieuwe houten constructies worden ingeblazen en is daardoor ook erg geschikt voor het isoleren van het dak. Wij brengen cellulose-isolatie in op locatie met behulp van speciaal ontwikkelde inblaasmachines. Hierbij passen we waar nodig een intelligente damprem toe om vochtproblemen te voorkomen.

Meer over cellulose-isolatie » Vrijblijvende offerte aanvragen »

Steico houtvezel isolatie

Houtvezel isolatie

Houtvezel isolatie is vergelijkbaar met cellulose-isolatie en is eveneens een milieuvriendelijk alternatief voor glas- en steenwol. Wij blazen houtvezel net als cellulose in op locatie met behulp van speciaal ontwikkelde inblaasmachines. Hierbij passen we waar nodig een intelligente damprem toe om vochtproblemen te voorkomen. Naast de losse vlokken is houtvezel isolatie ook in plaatvorm verkrijgbaar en aan te brengen. In veel gevallen zal ook een intelligente damprem toegepast moeten worden. Hierbij is luchtdichting van essentieel belang. Laat u door een deskundige over welke oplossing het beste is voor uw situatie.

Meer over houtvezel isolatie » Vrijblijvende offerte aanvragen »


Onovertroffen faseverschuiving: Cellulose werkt zonwerend

 

De reden dat cellulose-isolatie en houtvezelisolatie veelvuldig gebruikt worden als zomer- en winterisolatie is dat deze materialen een zeer hoge faseverschuiving hebben. Vele malen hoger dan mineralen wol (steen- en glaswol) of bijvoorbeeld polystyreen (piepschuim). De faseverschuiving van een isolatiemateriaal wordt uitgedrukt in het aantal uren dat het duurt voordat warmte (of kou) door het materiaal dingt. Denk hierbij aan de tijd die de zomerzon nodig heeft om door het geïsoleerde dak de ondergelegen woonlaag op te warmen. Dit is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal en de gebruikte dikte. Hoe langer de tijd, hoe koeler het blijft op zolder, waardoor het als een volwaardige slaapkamer kan dienen.De tabel laat zien dat zowel cellulose-isolatie als houtvezel isolatie vele malen beter presteren dan reguliere isolatiematerialen als glas- en steenwol. Met 9 tot 7,5 uur faseverschuiving blijft de woonlaag de gehele warme zomerdag koel.

MateriaalDikte Faseverschuiving
Cellulose24 cm9,0 uur
Houtvezel24 cm7,5 uur
Glas- steenwol24 cm4,0 uur
Cellulose12 cm4,6 uur
Polystyreen (XPS, EPS)12 cm0,9 uur
Glas- steenwol12 cm0,6 uur

Vrijblijvende offerte aanvragen

Door onderstaand formulier in te vullen, vraagt u eenvoudig en snel online een offerte bij ons aan.
Er wordt na het invullen zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

  Uw gegevens
  Hoe wij met uw gegevens omgaan

  luchtdingtingsfolie weer en wind dicht buitenzijde dak en gevel. Bron: Pro Clima

  Dampopen of dampdicht, maar altijd luchtdicht

  Het is afhankelijk van de situatie of wij bij u dampopen kunnen bouwen. Bij een bestaande dakconstructie met een houten betimmering passen we aan de binnenzijde altijd een intelligente damprem toe. Deze damprem zorgt ervoor dat vocht uit de woning niet condenseert in het isolatiemateriaal waardoor er vochtproblemen zouden kunnen ontstaan in de constructie. Bij een dakconstructie waarbij aan de buitenzijde wordt gewerkt met een dampdoorlatende houtvezelplaat kunnen we zonder dampremmende folie isoleren. Deze laatste methode wordt voornamelijk toegepast bij nieuwbouw. Tot slot moeten we dampdicht niet verwarren met luchtdicht. Luchtdichtheid is altijd belangrijk, of u nu kiest voor een dampopen of dampdichte constructie. Tegen tocht valt immers niet te isoleren.

  Belangrijk:
  Door het door elkaar halen van de begrippen dampdicht, dampopen, wind-en-waterdicht merken wij dat er veel fout gaat bij het toepassen van de juiste folie op de juiste plaats. Wij adviseren u hier graag over.


  Hoge kwaliteit dakisolatie

  Wesselink Isolatie werkt uitsluitend met hoogwaardige leveranciers zoals:

  Waarom Wesselink Isolatie?

  • Wij zijn specialist in het isoleren van houten dakconstructies
  • Wij zijn erkende en gecertificeerde verwerkers van cellulose-isolatie.
  • Wij werken met natuurvriendelijke isolatiematerialen
  • Het beste resultaat door een combinatie van vakmanschap en materiaalkeuze

  Meer over ons »

  Een greep uit onze dakisolatie projecten:

  Oosterwold

  Almere

  In Oosterwold bij Almere isoleert Wesselink Isolatie het...

  Lees meer »

  juli 2020

  Vreeland

  Vreeland

  In Vreeland isoleert Wesselink Isolatie een monumentale woning met...

  Lees meer »

  maart 2020

  Melkweg

  Laren

  Aan de Melkweg in Laren wordt de zolder betrokken bij de woning. Het...

  Lees meer »

  januari 2020

  Valentijnsingel

  Ter Aar

  Aan de Valentijnsingel in ter Aar isoleert Wesselink Isolatie een...

  Lees meer »

  januari 2020

  Oudelandsedijk

  Driehuizen

  Een voormalige molen in Driehuizen is jaren geleden zijn wieken...

  Lees meer »

  oktober 2019

  Tesselschadestraat

  Amsterdam

  Wonen in oud pand in Amsterdam, dichtbij het centrum én met een mooi...

  Lees meer »

  augustus 2019

  Kerkdijk

  Westbroek

  Opnieuw heeft Wesselink Isolatie mogen bijdragen aan de bouw van een...

  Lees meer »

  juli 2019

  Gasthuislaan

  Amersfoort

  Aan de Gasthuislaan in Amersfoort heeft Wesselink Isolatie opnieuw...

  Lees meer »

  juli 2019